• Klient: Gemeente Maastricht
  • Lage: Maastricht
  • Jahr: 2016

Brightlands Maastricht Health Campus, Maastricht

Maastricht - Na het opstellen van een ruimtelijke programmatisch concept & identiteit voor de Maastricht Health Campus, werkt ARCADIS landschapsarchitectuur aan het ontwerp van het Masterplan. Dit doen wij in nauwe samenwerking met Universiteit Maastricht, Academisch Ziekenhuis Maastricht, Maastricht Health Campus BV, de gemeente Maastricht en de provincie Limburg.

Linkedin | Twitter | Facebook

Brightlands Maastricht Health Campus, Maastricht

De Maastricht Health Campus is een van de meest geavanceerde centra voor gezondheid in Europa. Deze grensverleggende campus zal de komende jaren worden uitgebouwd in het bestaande gebied rondom het Academisch Ziekenhuis Maastricht en de Universiteit Maastricht. In een eersteklas inspirerende omgeving werken hier klinische zorg, hoogwaardige medische wetenschap en kennisintensieve bedrijven intensief samen aan baanbrekende oplossingen voor een gezonder leven. Het bestaande gebied Randwyck voldoet niet aan de urgentie van een stimulerende omgeving die bewust is ingericht op de fundamentele waarden van een innovatiecampus. Cruciaal daarin zijn informele ontmoetingen, kennisuitwisseling en ideeënvorming. Op dit moment is echter sprake van een suburbane, monotone en onbezielde wereld waar het leven zich afspeelt in grootschalige naar binnen gerichte gebouwen.

Projektdaten

LageMaastricht Google Maps
ZuordnungCampus ontwerp
Größe25ha
Entwerf2016
Konstruktion2017
KlientGemeente Maastricht
TeamJohn Boon, Leonieke Heldens, Ferry Streng
In zusammenarbeit mitUniversiteit Maastricht, Academisch Ziekenhuis Maastricht, Maastricht Health Campus BV, de gemeente Maastricht en de provincie Limburg.
Brightlands Maastricht Health Campus, Maastricht
Brightlands Maastricht Health Campus, Maastricht