• Client: Emma’s Hof Foundation
  • Location: The Hague
  • Year: 2013

Emma’s Hof

The Hague - In The Hague's built-up Regentesse Quarter, residents have succeeded in creating a wonderful courtyard. The land-use planning was converted into green usage, in collaboration with the local authority and a project developer. The project developer is to use utilise the original land-use planning at a different location in the city.

Linkedin | Twitter | Facebook

Emma’s Hof

ARCADIS Landscape Architecture received the request to guide the enthusiastic residents' group, and to design and translate their ideas and wishes for the garden in full.

'Different spaces blend into each other wonderfully in the dynamic Emma's Hof. A new surprise awaits behind every corner. The committee describes it as an original and creative design that was beautifully integrated into the urban environment.' ('Garden of the Year 2013' jury report). In 2013 Emma's Hof was nominated for the Gouden Piramide and the National Prize for Good Commissioning, and won the 'Garden of the Year 2013' and 'De Kroonappel' from the Oranjefonds, a prize for the best social neighbourhood project in the Netherlands.

Project data

LocationThe Hague Google Maps
Size2 ha
Design2014
Construction2015
ClientEmma’s Hof Foundation
TeamLeonoor van der Linden, Kees Neven
Emma’s Hof
Emma’s Hof
Emma’s Hof
Emma’s Hof
Emma’s Hof
Emma’s Hof
Emma’s Hof
Emma’s Hof
Emma’s Hof