• Datum: 23-10-2017

Bouwen aan nieuwe sluis Terneuzen

Terneuzen - Na een intensief aanbestedingstraject is de Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie voornemens om aan het consortium Sassevaart de opdracht voor de aanleg van de Nieuwe Sluis Terneuzen te gunnen. In deze combinatie zitten de volgende partijen: BAM Infra B.V., DEME Infra Marine Contractors B.V., Dredging International N.V., BAM Contractors N.V. en Algemene Aannemingen Van Laere N.V. Waarbij ARCADIS Landschapsarchitecten verantwoordelijk is voor het landschapsplan.

Linkedin | Twitter | Facebook | Google

Bouwen aan nieuwe sluis Terneuzen

Vlaanderen en Nederland gaan in Terneuzen een Nieuwe Sluis bouwen die net zo lang en breed is als de vernieuwde sluizen in het Panamakanaal (427 meter lang, 55 meter breed en 16,44 meter diep). Het totale investeringsbedrag – inclusief voorbereidingskosten, begeleiding en onderhoud gedurende de eerste twee jaar – wordt geraamd op 934 miljoen euro.

De havengebieden Gent en Terneuzen zijn van groot economisch belang. Het sluizencomplex in Terneuzen vormt de toegang tot deze havens gelegen aan het Kanaal Gent-Terneuzen en is een cruciale schakel in de Seine-Schelde verbinding. De Nieuwe Sluis gaat zorgen voor een betere toegang en vlottere doorstroming vanaf de Westerschelde naar het Kanaal Gent-Terneuzen en verder.

Bouwen aan nieuwe sluis Terneuzen
Bouwen aan nieuwe sluis Terneuzen