• Klant: Provincie Overijssel
  • Locatie: Ommen-Coevorden
  • Jaar: 2014

Landschapsplan N34 Ommen-Coevorden

Ommen-Coevorden - De N34 tussen Witte Paal en Coevorden wordt heringericht en gedeeltelijk opgewaardeerd van 80km naar 100km weg. Hiervoor moet de weg verbreed worden, en krijgt de weg bredere bermen, ongelijkvloerse kruisingen en andere aansluitingen.

Linkedin | Twitter | Facebook

Landschapsplan N34 Ommen-Coevorden

De N34 gaat door een heide-ontginningslandschap, het stedelijk gebied van Hardenberg, het open Vechtdal en door oude essen op dekzandruggen. Naast veiligheid heeft de Provincie Overijssel ruimtelijke kwaliteit hoog in het vaandel staan. De opdrachtgever vroeg daarom een Landschapsplan en een Beeldkwaliteitsplan op te stellen.

Leefbaarheid en ruimtelijke kwaliteit zijn kernwoorden bij de N34. ARCADIS startte daarom met een participatieproces met de omwonenden van de 5 wegkruisingen. Op basis van de input is er voor elke locatie een oplossing in maatwerk gevonden, die naadloos past in het eeuwenoude cultuurlandschap. De ontwerpen zijn verbeeld in 3D visualisaties, zodat omwonenden precies konden zien hoe het wordt. De kunstwerken zijn elk uniek, maar vormen samen één familie. Door gebruik van lokale materialen als eikenhout en schanskorven met veldkeien ontstaat er een duurzame en landschappelijke inpassing van de kunstwerken. De aanplant van bomen draagt bij aan de versterking van de ruimtelijke kwaliteit van de weg en de 5 wegkruisingen.

Projectgegevens

LocatieOmmen-Coevorden
Omvang100 ha
Ontwerp2015
In uitvoering2016
KlantProvincie Overijssel
TeamKees Neven, Jeroen Eulderink
Landschapsplan N34 Ommen-Coevorden
Landschapsplan N34 Ommen-Coevorden
Landschapsplan N34 Ommen-Coevorden
Landschapsplan N34 Ommen-Coevorden