• Klant: Stichting Odapark
  • Locatie: Venray
  • Jaar: 2014

Stadspark, Odapark, Venray

Venray - In opdracht van Stichting Odapark ontwerpt ARCADIS landschapsarchitectuur aan het Odapark in Venray. Dit oude park, voorheen in het bezit van de Zusters Ursulinen, is een plek waar historie en hedendaagse kunst elkaar ontmoeten op de stuifduinbossen van het Loobeekdal.

Linkedin | Twitter | Facebook

Stadspark, Odapark, Venray

De belangrijkste trouwlocatie van Venray, het theehuis, is hier sinds 1900 gevestigd. Het is een plek waar veel mensen uit Venray komen; om te wandelen, te spelen en een trouwfeest bij te wonen. Het park verdient een mooie herinrichting. Zichtlijnen zijn dichtgegroeid en de paden overgroeid. Het historische hart en entree zijn niet meer als zodanig herkenbaar.

In het ontwerpproces staan toegankelijkheid, diversiteit in groen en zichtbaarheid van de historische elementen centraal. Zo is de historische entree gerestaureerd en aangepast aan de huidige tijd met eigentijdse informatievoorziening. Er zijn ook nieuwe entrees toegevoegd die zich voegen in de stijl van het park. Door snoei en kap is het parkbos weer transparanter geworden en zijn de drie deelgebieden weer herkenbaar ten opzichte van elkaar. De complete routing heeft een update gekregen en de locaties van de beelden worden her en der benadrukt door beplanting.

Projectgegevens

LocatieVenray Google Maps
Omvang25 ha
Ontwerp2012
In uitvoering2016
KlantStichting Odapark
TeamLeonieke Heldens, Timo Cents
Stadspark, Odapark, Venray
Stadspark, Odapark, Venray
Stadspark, Odapark, Venray
Stadspark, Odapark, Venray
Stadspark, Odapark, Venray