• Datum: 29-06-2023

Arcadis Summer School

Arcadis Amersfoort - Op verschillende plekken in Nederland werken jonge mensen hard en enthousiast aan hun studie Landschapsarchitectuur en Stedenbouw. In 2021 was er door Covid-19 grote behoefte om elkaar fysiek te kunnen ontmoeten en te inspireren, samen te schetsen en te brainstormen. Een zeer belangrijk onderdeel van de opleiding. Arcadis landschapsarchitectuur en stedenbouw zag deze behoefte en startte in 2021 de Summer School. Dit initiatief werd zeer gewaardeerd door de hogescholen van Nederland. Studenten konden tijdens deze ontwerpmarathon doen wat in dit vak zo belangrijk is: van elkaar leren en elkaar inspireren. Daarom besloten we Arcadis Summer School elk jaar terug te laten keren.

Dit jaar gaan de studenten van verschillende ontwerpopleidingen in groepsverband aan de slag met de Stadsring Amersfoort. De studenten worden uitgedaagd om mee te denken over de Stadsring Amersfoort van 2030; hoe gaat de omgeving eruit zien en op welke wijze kan er een verbinding tussen stad en natuur ontstaan? Tijdens deze Summer School wordt de student door professionals (stedenbouwkundige en landschapsarchitecten) begeleidt.

De Summer School is voor alle jaargangen en zal dit jaar plaats vinden op 22, 23 en 24 augustus in het Arcadis kantoor in Amersfoort. We gaan er drie prachtige dagen van maken waarin we samen creatief aan de slag gaan. We hopen jullie te zien!