• Klant: Gemeente Rotterdam
  • Locatie: Rotterdam
  • Jaar: 2017

Duurzaam Schouwburgplein, Rotterdam

Rotterdam - Rotterdam zet in op een groene en gezonde stad, waarin volgende generaties prettig kunnen wonen en leven. De stad is aangesloten bij ‘7 Square Endeavour’, een internationaal samenwerkings- en verduurzamingsproject met als missie steden klaar te maken voor de toekomst. De ambitie van 7 Square Endeavour is initiatieven, kennis en expertise aan elkaar te koppelen en samen nieuwe ontwikkelingen tot stand te brengen.

Projectgegevens

LocatieRotterdam Google Maps
OpdrachtStrategie en Ontwerp
Omvang6 ha
Ontwerp2017
In uitvoering2020
KlantGemeente Rotterdam
TeamFerry Streng, Joep van Baast
In samenwerking metRotterdamse Schouwburg, De Doelen, Dura Vermeer, Eneco, gemeente Rotterdam, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Ministerie van IenM en TNO
Duurzaam Schouwburgplein, Rotterdam
Duurzaam Schouwburgplein, Rotterdam

Het iconische Schouwburgplein is de eerste van zeven pleinen waarbij lokale bewoners en organisaties streven naar 100% klimaatneutraal in 2030. Het programma draagt oplossingen aan op onder meer het gebied van transport, milieu, watervoorzieningen, stedelijke planning, bestaande bebouwing en leefbaarheid. Arcadis ontwikkelt als één van de partners van het project, samen met initiatiefnemer Rotterdamse Schouwburg, het plan voor verduurzaming van het Schouwburgplein.

Onderdeel van het plan zijn energieopwekking, grijs water, groene daken en andere nieuwe technologieën die toepasbaar zijn door en voor alle mensen die wonen, werken en recreëren in dit gebied. Onze strategie voor de verduurzaming van het Schouwburgplein leidt niet alleen tot een gezondere leefomgeving maar zorgt ook voor draagvlak bij de belanghebbenden voor deze transitie.